Jeugd

Crunch jeugd bestaat sinds mei 2009. Herfst 2015 neemt de eerste lichting jeugdspelers afscheid van de jeugd. Na ruim 6 jaar jeugd gaan zij alleen nog bij de volwassenen doorspelen. We hebben nu meer dan 30 jeugdleden van 9-17 jaar en de reputatie goede spelers "af te leveren" en goede trainingen te geven. Er komen regelmatig spelers voor een paar proeftrainingen en die daarna lid worden. Kom het ook eens proberen, je bent meer dan welkom!

DSC_0478.JPG


Wat is Ultimate?

Ultimate Frisbee is een snelle, dynamische teamsport! Twee teams van zeven spelers spelen op een veld met twee eindzones zoals bij American Football. Het is een non contact sport: dus op dat gebied niet te vergelijken met American Football. Door de schijf (frisbee) over te gooien kunnen zij uiteindelijk een punt scoren door de Frisbee te vangen in de eindzone van de tegenstander. Voordat er gescoord wordt vinden er meestal vele vang-, gooi, en spring-duels plaats. 

De allerjongste jeugd begint met vier tegen vier of drie tegen drie. De oudere jeugd speelt meestal vijf tegen vijf.

Foto's kijken om een indruk te krijgen? Klik hier.

Regels lezen en leren? Klik hier

Geschiedenis & Resultaten! Klik hier
 

Contactinformatie

Martine Bootsma organiseert en administreert van Crunch-jeugd. Stuur een mail naar m.bootsma7@chello.nl om je op te geven of om vragen te stellen. Je mag sowieso een paar keer gratis en vrijblijvend mee komen trainen om te kijken of je het leuk vindt. Je mag altijd iemand meenemen; om te kijken of ook lekker mee te doen. 

 

Plaats en Tijd van Training

Oktober t/m februari:
Elke dinsdag van 16:50 tot 18:00 in de Oostenburghal, Oostenburgergracht 151 voor de groep van 9-12 jaar.
Trainers: Ted & Bram. 
Elke dinsdag 17.50-19.00 in de Europaboulevardhal (ROC gebouw tegenover de RAI) voor de 13+ groep.
Trainers: Maud & Anouk.

Maart t/m oktober:
Elke dinsdag van 18:00 tot 19:30  op Sportpark Drieburg, Kruislaan 4.
Trainers: Ted, Bram, Maud & Anouk.

Kom je een paar keer gratis meetrainen om te zien of het ook iets voor jou is? Je bent super welkom! 

 

Faciliteiten

We maken tijdens de outdoor-maanden gebruik van het clubgebouw van voetbalvereniging FIT. Hier kan je je omkleden in de aparte kleedruimtes voor jongens en meisjes. Langs het veld en vanuit de kantine op de 1e verdieping is het mogelijk voor ouders de training te volgen.

 

Doelgroep

Kinderen en jongeren, meisjes en jongens vanaf ongeveer 9 à 10 jaar. Ben je jonger? Dan kan je komen proeftrainen. Dan kunnen we zien of je goed mee kan komen bij de trainingen of dat je beter nog even kan wachten.

 

Andere jeugdverenigingen en soorten teams.

In Almere, Arnhem, Veenendaal, Groningen, Utrecht, Eindhoven,  Enschede, Haarlem, Assen, Den Haag en Zwolle zijn ook jeugdteams. In Rotterdam, Wageningen en meer plaatsen staan ze ook open voor jeugdspelers. 

Er is een Nederlands jeugdcompetitie waar in een aantal speeldagen wordt bepaald welk team jeugdkampioen outdoor of indoor is. Er is eens per jaar voor spelers tm 12 jaar een kampioenschappen beach en indoor. Elke september is er een groot toernooi outdoor. Elke maand is er een jeugdspeeldag voor de spelers onder 13 en een competitiedag voor de oudere spelers. Ben je 12 jaar of ouder: dan maak je kans om geselecteerd te worden voor een van de vier Nationale Jeugdteams waarmee we sinds 2013 elk jaar naar een EK / WK jeugdfrisbee gaan. De divisies zijn Open (jongens) under 20, Open under 17, Dames U20 en Meisjes U17.  In 2014 werd het Under 17 meisjesteam met vijf van onze Crunch-speelsters Europees Kampioen in Lecco, Italië. Deze titel hebben we in 2015 in Frankfurt, Duitsland weten te prolongeren. Zomer 2016 hopen we met nationale jeugdteams af te reizen naar het Jeugd WK in Polen.  

Meer Nederlandstalige informatie over (Ultimate) Frisbee?
Kijk eens op de site van de Nederlandse Frisbee Bond.